Моите чудни пухкави катми

30/06/2019
"Такива чудни катми всеки иска да опита - ето ви изпитана рецепта "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 994
  • Преглеждания за месеца264
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • вода - 400 мл
  • брашно - 250 г
  • прясна мая - 1/4 кубче
  • яйца - 1 бр.
  • сол - щипка
  • ванилия - 1бр.
  • краве масло - за намазване
* мерки и количества
Катми

Начин на приготвяне

Разтворете маята с малко вода.

В купа счупете яйцето и го разбийте с тел. Добавете водата, маята, брашното, ванилията и солта. Разбъркайте отново, така че да не останат бучки. Оставете на топло, докато удвои обема си.

Загрейте тефлонов тиган. Сложете малко мазнина, а след това един черпак от сместа. Изпечете от двете страни до готовност.

Повторете процедурата до изчерпване на количеството.

Готовите катми извадете в чиния, като всяка една мажете с масло, докато е топла.

Сервирайте пухкавите катми според желания от вас вкус...мед, мармалад, шоколад и т.н

Стилен тиган за палачинки с керамично покритие 26 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Стилен тиган за палачинки с керамично покритие 26 см
16.99 лв.
Виж ››

Перфектните палачинки се правят с перфектния тиган за палачинки, а по случайност (или не) ние имаме такъв. Удобен за работа, лесен за почистване, с керамично покритие - това е вашият нов тиган за палачинки!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Атанасова
Впечатляващо кулинарно творение!
0
0