Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват и дръжките им се изрязват. Без да се белят, се нарязват на еднакви кръгчета, за целта аз ползвам V-образно ренде с по-дебелата приставка за шайби.
Нарязаните тиквички подреждам върху чиста памучна кърпа, отгоре ги покривам с друга и оставям 15-20 минути, за да попият кърпите излишната течност.
В купичка смесвам брашното, подправките (сушен копър, смлян синап, чесън на прах, черен пипер, сол) и овалвам хубаво всяка тиквичка. Прехвърлям в тавичка с постлана на дъното намазана с олио хартия за печене.
Тиквичките се нареждат една върху друга с леко застъпване и се поливат с тънка струйка олио. Тавичката се слага в предварително загрята на 180 градуса фурна на средна решетка до готовност (около 20 минути).
Може да поднесете печените тиквички горещи или охладени, по желание полети с млечен сос.
Аз поднесох горещи, залети с разкошен сос за сарми и пълнени чушки
Добър апетит!
Коментари