Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Пухкаво руло с ябълки и канела

Пухкаво руло с ябълки и канела

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k21k24
Пухкаво руло с ябълки и канела
Снимка: Мария Симова
1 / 3
30/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Тържествено обещаваме, че всяка седмица поне по веднъж ще приготвяме от това пухкаво руло"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 120 г
  • ванилия - 1 прахче
  • вода - 4 с.л. гореща
  • брашно - 120 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ябълки - 4 - 5 бр. големи
  • канела - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и ванилията на пухкав крем. Добавете горещата вода при непрекъснато бъркане с миксер.

Отделно пресейте брашното и прибавете бакпулвера към него, разбъркайте и ги прибавете към яйчената смес на 2-3 пъти, тук разбърквате с шпатула в една посока. Оставете сместа настрани.

Обелете и нарежете ябълките на тънки филийки. Подредете ябълковите резени в правоъгълна тава (аз използвах тавата на фурната), постлана с хартия за печене, като леко ги застъпвате.

Поръсете резените с канела на вкус и сипете равномерно яйчената смес върху тях. Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 15-20 минути до златисто кафяв загар.

Извадете тавата и оставете за 5 минути да престои така. След което обърнете блата, премахнете хартията за печене и внимателно навийте на сладко руло.

Лесно и пухкаво руло с ябълки и канела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: