Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта и ванилията на пухкав крем. Добавете горещата вода при непрекъснато бъркане с миксер.
Отделно пресейте брашното и прибавете бакпулвера към него, разбъркайте и ги прибавете към яйчената смес на 2-3 пъти, тук разбърквате с шпатула в една посока. Оставете сместа настрани.
Обелете и нарежете ябълките на тънки филийки. Подредете ябълковите резени в правоъгълна тава (аз използвах тавата на фурната), постлана с хартия за печене, като леко ги застъпвате.
Поръсете резените с канела на вкус и сипете равномерно яйчената смес върху тях. Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 15-20 минути до златисто кафяв загар.
Извадете тавата и оставете за 5 минути да престои така. След което обърнете блата, премахнете хартията за печене и внимателно навийте на сладко руло.
Лесно и пухкаво руло с ябълки и канела.