Постни банички с ябълки, локум и лешници

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор277851702
01/07/2019
"Ако постите или сте веган, тези вкусни банички с ароматна плодова плънка са точно за вас "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо319
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете лешниците в сух тиган за няколко минути. Оставете да се охладят и после смелете в блендер.

Смелете и обикновените бисквити на фини трохи.

Настържете ябълките на едро ренде. Прибавете към тях лимоновия сок и разбъркайте. Така няма да почернеят. Добавете 5 с.л от захарта, лешниците, бисквитите и канелата. Разбъркайте всичко.

Нарежете локума на половинки.

Нарежете корите за баница на четири ленти откъм широката страна. Вземете две от тях, намажете с олио. Сложете 1 с.л. от плънката и половин локум.

Прегънете края, за да се образува триъгълник, и продължете да нагъвате до края.

Подредете баничките в тава, застлана с хартия за печене. Намажете ги с олио и поръсете с малко кафява захар.

Печете сладките банички в загрята фурна на 180 градуса за 15-20 минути до златисто.

Вкусни и хрупкави банички с ябълки и локум.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар