Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Хрупкави мариновани пилешки крилца

Хрупкави мариновани пилешки крилца

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2321k1k1k2
Хрупкави мариновани пилешки крилца
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 4
02/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вие ги мариновайте и пригответе, а ние ще дойдем да ви помогнем с изяждането, че нали затова са приятелите"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 15 бр.
  • ЗА МАРИНОВАНЕ
  • вода  - 2 л.
  • сол  - 4 с.л.
  • захар  - 3 с.л.
  • черен пипер  - 1 ч.л.
  • чесън  - 5 скилидки
  • кориандър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За маринатата за пиле смесете всички съставки.

Изчистете и измийте крилцата и по желание може да ги разделите на 2 (не е задължително) и ги набучете на 2-3 места с клечки за зъби.

Пуснете ги в маринатата за поне 3 часа, след което им премахнете клечките и ги наредете в тава с хартия за печене.

По желание ги намажете с олио и малко куркума.

Изпечете хрупкавите мариновани пилешки крилца до готовност и желан загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: