Начин на приготвяне
Нарежете лука, целината, морковите и чушките на ситни кубчета и ги задушете в голяма тенджера. Добавете место и разбъркайте. Когато си смени цвета, добавете нарязаните на кубчета картофи и налейте бульона.
Оставете да заври. Намалете котлона на средна температура и варете, докато месото и картофите са почти готови (ако се появи пяна, я отпенвайте).
Добавете мащерката и овкусете със сол и пипер. Обелете или изчеткайте гъбите и ги добавете нарязани на кибритени клечки.
Варете около 10-тина мин и добавете ситно нарязания магданоз. Оставете да покъкри 10 мин и махнете от котлона.
Ако се налага, доливайте по малко вода, докато се готви пилешката супа.
Съставките попиват доста вода и в зависимост колко гъста я предпочитате, добавяйте вода. Аз лично я предпочитам по-гъста.
Насладете се на супата с малко прясно изцеден лимон.