Начин на приготвяне
В тава сипете юфката и залейте равномерно с разтопеното масло, разбъркайте. Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна с вентилатор и запечете до златисто кафяво за около 15 минути, оставете да се охлади.
Пригответе яйчен крем, като смесите жълтъците, захарта, ванилията и пресятото брашно. При непрекъснато бъркане на тънка струя наливате прясното мляко, до гладка и еднородна смес.
Поставете съда на бавен огън и варете при непрекъснато бъркане до сгъстяване. С горещия крем, залейте равномерно юфката и оставете да се охлади.
Намажете охладения сладкиш със сладко равномерно. Отделно разбъркайте сметаната с пудрата захар и ванилията и разпределете върху сладкото от боровинки. Поставете сладкиша в хладилник за най-малко 4 часа, нарежете и сервирайте.