Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с юфка и яйчен крем

Сладкиш с юфка и яйчен крем

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Сладкиш с юфка и яйчен крем
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
16
"Вижте какво съкровище открихме в стария тефтер с изпитани рецепти - сладкиш за чудо и приказ"

Необходими Продукти

  • юфка - 400 г домашна
  • първи крем
  • масло - 125 г
  • прясно мляко - 1 литър
  • жълтъци - 4 бр.
  • захар - 6 с.л.
  • брашно - 6 с.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • втори крем
  • заквасена сметана - 400 г
  • пудра захар - 3 с.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • Топинг
  • сладко от боровинки - 1 бурк.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава сипете юфката и залейте равномерно с разтопеното масло, разбъркайте. Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна с вентилатор и запечете до златисто кафяво за около 15 минути, оставете да се охлади.

Пригответе яйчен крем, като смесите жълтъците, захарта, ванилията и пресятото брашно. При непрекъснато бъркане на тънка струя наливате прясното мляко, до гладка и еднородна смес.

Поставете съда на бавен огън и варете при непрекъснато бъркане до сгъстяване. С горещия крем, залейте равномерно юфката и оставете да се охлади.

Намажете охладения сладкиш със сладко равномерно. Отделно разбъркайте сметаната с пудрата захар и ванилията и разпределете върху сладкото от боровинки. Поставете сладкиша в хладилник за най-малко 4 часа, нарежете и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: