Патладжанени рулца ала пармиджана

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
491
6k
1k
1k
3
03/07/2019
"Е, когато не може да отидете до Италия, доведете Италия на трапезата си с тези уникални патладжанени рулца "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 657
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете патладжана на големи филии по дължина. Посолете леко и оставете за 30 мин, докато се отцеди горчивата вода. Подсушете филиите с кухненска салфетка. Изпечете ги на грил тиган.

В купа счупете яйцата, добавете 80 г настърган пармезан и галетата. Объркайте добре сместа. Върху всяка патладжанена филия сложете от плънката и завийте на рулце. Подредете рулата в тавичка.

В тиган излейте една кафяна чашка зехтин. Запържете ситно нарязаната глава лук и чесън. Изсипете настърганите домати. Овкусете соса със сол, щипка чер пипер, щипка захар и магданоз. Сварете до сгъстяване.

Полейте патладжанените рулца с доматения сос, поръсете с останалите 20 г пармезан.

Изпечете патладжанените рулца ала пармиджана в предварително загрята фурна за около 15 -20 мин.

Иноксово овално плато 50см.
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Иноксово овално плато 50см.
15.99 лв.
Виж ››

Добрата домакиня винаги има овално плато под ръка, защото обикновено нейният дом винаги очаква гости. Нека всички се възхитят на вашите разядки, сладки или основни ястия. Овалното плато ще ви помогне да се сдобиете с образцова трапеза и да си спечелите заслужени комплименти.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар