Патладжанени рулца ала пармиджана

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Чирак
311
50
360
1
03/07/2019
"Е, когато не може да отидете до Италия, доведете Италия на трапезата си с тези уникални патладжанени рулца "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 052
  • Преглеждания за месеца401
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете патладжана на големи филии по дължина. Посолете леко и оставете за 30 мин, докато се отцеди горчивата вода. Подсушете филиите с кухненска салфетка. Изпечете ги на грил тиган.

В купа счупете яйцата, добавете 80 г настърган пармезан и галетата. Объркайте добре сместа. Върху всяка патладжанена филия сложете от плънката и завийте на рулце. Подредете рулата в тавичка.

В тиган излейте една кафяна чашка зехтин. Запържете ситно нарязаната глава лук и чесън. Изсипете настърганите домати. Овкусете соса със сол, щипка чер пипер, щипка захар и магданоз. Сварете до сгъстяване.

Полейте патладжанените рулца с доматения сос, поръсете с останалите 20 г пармезан.

Изпечете патладжанените рулца ала пармиджана в предварително загрята фурна за около 15 -20 мин.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар