Начин на приготвяне
Зеленият фасул е почистен и предварително бланширан в подсолена вода. Така неговата термична обработка се скъсява.
Лука и морковите почистваме и нарязваме на средни кубчета.
В тенджера с нагорещена мазнина сотираме лука и моркова, като прибавяме 2-3 с.л. от зеленчуковия бульон.
Температурата е умерена и съдът е с капак, за да се задушават зеленчуците. Прибавяме корените от магданоза, цели скилидки чесън и червения пипер.
След като зеленчуците омекнат, добавяме зеления фасул и картофите, заливайки ги с останалия зеленчуков бульон, който държим на топло до котлона.
Овкусяваме с малко сол на вкус / да не забравяме, че фасулът е врял в подсолена вода/ и оставяме ястието да къкри.
15 минути, преди да го отстраним от котлона изсипваме доматено пюре.
Поднасяме задушения зелен фасул с картофи, поръсен с пресен магданоз.