Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Картофи със зелен фасул

Картофи със зелен фасул

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Картофи със зелен фасул1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • картофи - 350 г, обелени, нарязани едро
  • зелен фасул - 350 г, почистен
  • лук - 1 глава, на ситно
  • магданоз - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • домати - 3 бр., на едро
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се варят в подсолена и вряща вода около 20 мин. Зеленият фасул се бланшира в подсолена и вряща вода около 5 мин. Лукът, чесънът и магданозът се запържват. Овкусяват се със сол и черен пипер.

Добавят се доматите и се задушава около 10 мин. Картофите и зеленият фасул също се прибавят към лука и доматената смес и се задушава още за 10-15 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: