Моята сполучлива агнешка чорба

05/07/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене85 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 180
  • Преглеждания за месеца106
  • Преглеждания за седмицата59
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Почистете агнешкият дроб от ципички и кръвоносни съдове. Измийте го добре от кръвта и сварете за около 40 минути на умерен огън. Извадете го, нарежете на малки кубчета и прецедете бульона.

2. Накълцайте лука на много ситно или го смелете в блендер. Запържете в загрятото на умерен огън олио за 2-3 минути и тогава прибавете накълцаните на малки кубчета моркови и целина (стрък селъри). Пържете още 2-3 минути и сложете доматите, обелени и настъргани на фино ренде и ситно нарязан пресен чесън.

3. Налейте прецедения бульон и вода, ако е нужно, сложете половината джоджен и мента, сол на вкус и оставете да къкри 25 минути на слаб огън.

4. Добавете нарязаните дробчета (може да сложите и сварено агнешко месце, аз понякога ги комбнирам), останалите подправки, фиде и още сол, ако е необходимо (ако правите агнешката супа с ориз, добавете го малко по-рано). Гответе под капак още 10 минути и дръпнете от огъня.

5. Поднесете сполучливата агнешка чорба с малко оцет и счукан чесън или стръкчета пресен.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар