Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Моята сполучлива домашна пица

Моята сполучлива домашна пица

Моята сполучлива домашна пица
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Магическите думи, които може да накарат всички да седнат на масата на мига са Пицата е готова"

Необходими Продукти

  • За замесване тестото
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 к.ч.
  • оцет - 1/2 к.л.
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • вода - 150 мл.
  • суха мая - 1 с.л.
  • захар - 1 к.л.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - приблизително 500 г
  • за гарниране на пицата
  • кашкавал - 2 ч.ч. настърган ситно
  • кисели краставички - 4 - 5 бр.
  • македонска наденица - 1 - 2 бр.
  • гъби - 1 ч.ч. от консерва
  • кетчуп - или доматено пюре
  • чубрица
  • риган
  • лют червен пипер - за по - пикантен вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тестото, като в купа счукваме яйцето (1 бр.), разбиваме и към него прибавяме кисело мляко (1/2 ч.ч.), олио (1/2 к.ч.), бакпулвер (1 к.л.), мая (1 с.л.), оцет (1/2 к.л.), сол (1 к.л.) и захар (1 ч.л.). Наливаме и леко затоплена вода. Разбъркваме хомогенно и постепенно, слагаме брашно, докато получим гладко, еластично, нелепнещо тесто.

Завиваме с кърпа или домакинско фолио и оставяме да втаса. Приготвяме съставките за гарниране. Нарязваме македонската наденица на парченца, нарязваме и киселите краставички. Гъбите на ситно.

Втасалото тесто разточваме на голям кръгъл блат и слагаме в голямата тава на фурната, върху намазана с мазнина хартия за печене.

Печем блата до бледо-розово в предварително загрята на 180 градуса фурна. Когато е готов, изваждаме тавата от фурната и намазваме блата с кетчуп или доматено пюре.

Подреждаме другите продукти - македонската наденица, краставичките и гъбите. Наръсваме с настърган ситно кашкавал.

Ръсваме чубрица, риган и лют червен пипер по вкус. Запичаме пицата с горно нагряване във фурната до зачервяване на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Получи се добре.Лесна е, и най-важното е,че беше вкусна.
13.03.2023 13:14