Начин на приготвяне
Почистете агнешкият дроб от ципички и кръвоносни съдове. Измийте го добре от кръвта и сварете за около 40 минути на умерен огън. Извадете го, нарежете на малки кубчета и прецедете бульона.
Накълцайте лука на много ситно или го смелете в блендер. Запържете в загрятото на умерен огън олио за 2-3 минути и тогава прибавете накълцаните на малки кубчета моркови и целина (стрък селъри). Пържете още 2-3 минути и сложете доматите, обелени и настъргани на фино ренде и ситно нарязан пресен чесън.
Налейте прецедения бульон и вода, ако е нужно, сложете половината джоджен и мента, сол на вкус и оставете да къкри 25 минути на слаб огън.
Добавете нарязаните дробчета (може да сложите и сварено агнешко месце, аз понякога ги комбнирам), останалите подправки, фиде и още сол, ако е необходимо (ако правите агнешката супа с ориз, добавете го малко по-рано). Гответе под капак още 10 минути и дръпнете от огъня.
Поднесете сполучливата агнешка чорба с малко оцет и счукан чесън или стръкчета пресен.
Добър апетит!