Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Моята сполучлива агнешка чорба

Моята сполучлива агнешка чорба

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Моята сполучлива агнешка чорба
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
85 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Смеем да кажем, че тази агнешка чорба наистина е много сполучлива и си заслужава усилията"

Необходими Продукти

  • агнешки дроб - 600 г (бял и черен)
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 стръка, пресен
  • моркови - 2 бр. големи
  • целина - 1 стрък
  • домати - 2 бр. средни
  • джоджен - 2 с.л. сушен
  • мента - 1 с.л. сушена (по желание)
  • черен пипер - 1 - 2 щипки, млян
  • олио - 6 - 7 с.л.
  • сол - на вкус
  • ориз - 2 шепи или фиде
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете агнешкият дроб от ципички и кръвоносни съдове. Измийте го добре от кръвта и сварете за около 40 минути на умерен огън. Извадете го, нарежете на малки кубчета и прецедете бульона.

Накълцайте лука на много ситно или го смелете в блендер. Запържете в загрятото на умерен огън олио за 2-3 минути и тогава прибавете накълцаните на малки кубчета моркови и целина (стрък селъри). Пържете още 2-3 минути и сложете доматите, обелени и настъргани на фино ренде и ситно нарязан пресен чесън.

Налейте прецедения бульон и вода, ако е нужно, сложете половината джоджен и мента, сол на вкус и оставете да къкри 25 минути на слаб огън.

Добавете нарязаните дробчета (може да сложите и сварено агнешко месце, аз понякога ги комбнирам), останалите подправки, фиде и още сол, ако е необходимо (ако правите агнешката супа с ориз, добавете го малко по-рано). Гответе под капак още 10 минути и дръпнете от огъня.

Поднесете сполучливата агнешка чорба с малко оцет и счукан чесън или стръкчета пресен.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: