Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Тапас»Запечен патладжан с бекон, домати и кашкавал

Запечен патладжан с бекон, домати и кашкавал

Запечен патладжан с бекон, домати и кашкавал
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
9
"Искахте такова ястие, което само да погледнете и да кажете ЕХА - ето ви го"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр
  • сол
  • олио - за поръсване
  • бекон - 2 - 3 ленти
  • домати - 2 бр.
  • риган
  • чесън - 2 бр. скилидки по желание
  • черен пипер
  • кашкавал - 90 г на тънки плочки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се нарязва на кръгчета с дебелина 1 см, домати също се режат на кръгчета, беконът /всяка лента/ се срязва на 3-4 части.

Поръсва се патладжанът с малко сол и оставяме да пусне горчивата вода. Изплаква се и подсушаваме с кърпа.

Нареждат се в тава върху хартия за печене, отгоре се полива с малко олио и пресовани скилидки чесън, но може и без тях.

Печем в загрята 200°C фурна за 20 минути, изваждаме тавата.

Върху всяко кръгче се нарежда бекон, домати, поръсен с риган, малко сол и щипка черен пипер. Завършва се с тънка плочка кашкавал.

Хапките с патладжан се връщат във фурната за 15 минути, докато се запече апетитно.

Запеченият патладжан с бекон и кашкавал се сервира с магданоз за свежест.

Вкусотия!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: