Начин на приготвяне
Патладжанът се нарязва на кръгчета с дебелина 1 см, домати също се режат на кръгчета, беконът /всяка лента/ се срязва на 3-4 части.
Поръсва се патладжанът с малко сол и оставяме да пусне горчивата вода. Изплаква се и подсушаваме с кърпа.
Нареждат се в тава върху хартия за печене, отгоре се полива с малко олио и пресовани скилидки чесън, но може и без тях.
Печем в загрята 200°C фурна за 20 минути, изваждаме тавата.
Върху всяко кръгче се нарежда бекон, домати, поръсен с риган, малко сол и щипка черен пипер. Завършва се с тънка плочка кашкавал.
Хапките с патладжан се връщат във фурната за 15 минути, докато се запече апетитно.
Запеченият патладжан с бекон и кашкавал се сервира с магданоз за свежест.
Вкусотия!