Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Моето сполучливо пиле с ориз

Моето сполучливо пиле с ориз

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Моето сполучливо пиле с ориз
Снимка: Зори
1 / 6
06/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Пиле с ориз си е истинска класика, която и всеки може да приготви, защото е лесно"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 700 г (бутчета, крилца или цяло пиле)
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 - 2 бр., наситнен
  • чушки - 1 бр.
  • чесън - 1 - 2 скилидки, наситнен
  • ориз - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • вода - 3 ч.ч. гореща
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се почиства от останали перушинки, измива се и се нарязва на порционни парчета (ако са цели пилешки бутчета, те се разделят на горно и долно бутче).

Олиото се загрява в тиган и пилешкото се запържва на умерен котлон за 4 - 5 минути, като се обръща. Прехвърля се в тавичка, поръсва се със смляния черен пипер, сол.

В същия тиган се запържва нарязания на ситно лук за 2 - 3 минути. Добавя се нарязаните на ситно моркови, чушка и чесън.

Добавя се предварително измития и отцеден от водата ориз. Запържва се, докато стане прозрачен, след което се добавят 3 чаени чаши гореща вода, разбърква се и се поръсва с 1/3 от наситнения магданоз.

Оризът се прехвърля в тавичката, като отгоре се разпределят бутчетата.

Тавата с пилето с ориз се прехвърля в загрятата на 180 градуса фурна на средна решетка.

Моето сполучливо пиле с ориз се около 45-50 минути или до готовност на ястието.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Понякога простичките рецепти сътворяват най-вкусните гозби!
04.07.2022 21:19
2
1
Покажи всички подкоментари