Начин на приготвяне
Пилешкото месо се почиства от останали перушинки, измива се и се нарязва на порционни парчета (ако са цели пилешки бутчета, те се разделят на горно и долно бутче).
Олиото се загрява в тиган и пилешкото се запържва на умерен котлон за 4 - 5 минути, като се обръща. Прехвърля се в тавичка, поръсва се със смляния черен пипер, сол.
В същия тиган се запържва нарязания на ситно лук за 2 - 3 минути. Добавя се нарязаните на ситно моркови, чушка и чесън.
Добавя се предварително измития и отцеден от водата ориз. Запържва се, докато стане прозрачен, след което се добавят 3 чаени чаши гореща вода, разбърква се и се поръсва с 1/3 от наситнения магданоз.
Оризът се прехвърля в тавичката, като отгоре се разпределят бутчетата.
Тавата с пилето с ориз се прехвърля в загрятата на 180 градуса фурна на средна решетка.
Моето сполучливо пиле с ориз се около 45-50 минути или до готовност на ястието.
Добър апетит!
Коментари