Моето сполучливо домашно сирене

Н.АкифоваН.АкифоваПомощник Готвач149703381
05/07/2019
"Най-вкусно е сиренето, когато си го приготвите сами, а ето и сполучлива рецепта за него "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 630
  • Преглеждания за месеца246
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • краве мляко - 5 л
  • мая за сирене - 1 к.л.
  • калций - 5 капки
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • сол - 1 ч.л. по желание
  • За съхранение
  • вода - 1 в.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • лимонена киселина - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате млякото в голяма тенджера и слагате на котлона на среден огън да се свари. С термометър измервате - трябва да достигне около 38 градуса, когато достигне тая температура, снемате от котлона.

В малка купа слагате киселото мляко, мая за сирене и калций, разбърквате хубаво и сипвате сместа в тенджерата и пак разбърквате.

Сипвате сместа в тензух и оставяте да престои така около два часа да се изцеди водата. После слагате сиренето на чиния, режете на четири парчета и посолявате, ако искате.

Ако искате домашното сирене да е твърдо и да издържи много време, правите в една кутийка смес от 1 чаша вода, сол и лимонена киселина и оставяте сиренето вътре.

Така това сполучливо домашно сирене се запазва дълго време.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар