Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Карфиол с ориз по алжирски

Карфиол с ориз по алжирски

ЙоанаЙоана
Новак
28120
Карфиол с ориз по алжирски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава
  • олио - 4 с.л.
  • домати - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • лют сос - 1 ч.л. "Хариса"
  • ориз - 4 с.л. Басмати
  • кориандър - 2 стръка зелен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се сварява за 5 минути във вряща и подсолена вода. Отцежда се.

В тиган със загрята мазнина запържваме чесъна, доматите, солта, пипера, червения пипер и соса Хариса, оставяме за 1-2 минути, като разбъркваме постоянно.

След това наливаме 300 мл вода, оставяме да заври и покъкри за 10 минути.

Накрая добавяме ориза, кориандъра и карфиола, разбъркваме леко и оставяме да къкри, докато оризът е готов.

По желание може да приготвите отделно ориза и да го поднесете към задушените зеленчуци.

Карфиолът с ориз по алжирски е много вкусен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: