Гъби на тиган с чесън и кашкавал

08/07/2019
"Какво ще кажете за едни ароматни гъби на тиган, приговени набързо, защото и ние сме съгласни да ги опитаме "
Приготвяне10 мин.
Готвене6 мин.
Общо16 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 120
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Обелете гъбите от външният им слой. Не е добре да се мият, защото поемат вода, но все пак, ако е неизбежно, трябва да се направи за кратко и под течаща вода, а не да се накисват. В случая е добре да се измият, защото ще използваме и пънчетата, а те по-трудно се белят.

2. Нарежете на надлъжни филийки печурките, а чесъна обелете и нарежете на тънки кръгчета.

3. Загрейте маслото и зехтина и в тях сложете първо чесъна и секунди след това - гъбите. Тиганът трябва да е широк и по възможност продуктите да са на един пласт, а не на купчинка. Това е нужно, за да се запечатват гъбите, да се пържат, а не задушават или варят, тъй като ще пуснат течност. Тогава биха се свили много и не остават така крехки и вкусни.

4. Гответе само няколко минутки- 3-4, разбърквайки от време на време. Ще се образува сосче, но то по-лесно ще се изпарява и ще остане малко, колкото е нужно, за да останат сочни.

5. Подправете гъбите на тиган със малко сол, черния пипер и ригана и сипете в чиния. Отгоре настържете кашкавал и поднесете топли.

Тези гъби на тиган с чесън и кашкавал са бързо и чудесно мезенце!

Добър апетит!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#234774
лесно и вкусно
1
0
Йорданка Ковачева
Да, така е :) Класика.
0
0