Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Паниран Кашкавал»Паниран кашкавал на тефлонов тиган

Паниран кашкавал на тефлонов тиган

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Паниран кашкавал на тефлонов тиган
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
15/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Паниран кашкавал на тефлонов тиган - ето как да го направите"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно за овалване
  • сол - 1 щипка
  • олио - около 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е любимият ни паниран кашкавал, приготвян често във всеки дом. Разликата тук е, че го правим на тефлонов тиган, който е с незалепващо покритие и ще ни позволи да използваме съвсем малко мазнина. С това нашето традиционно мезенце ще се превърне в по-здравословно и не съвсем пържено, а по-скоро печено.

Кашкавалът задължително извадете от хладилника 20-30 минути преди да го приготвите, за да е със стайна температура.

Разбийте яйцата със щипка сол и в отделна чиния си пригответе брашно за овалване.

Загрейте тефлонов тиган на умерен огън и намезнете дъното му с една лъжица олио, а може и зехтин.

Нарежете кашкавала на плочки с големина предпочитана от вас.

Процедирайте както обикновено при паниране, овалвайки всяко парче първо в яйце, после брашно и пак в яйце.

Слагайте в тигана, за да се запече от едната страна до златисто и внимателно с бързо движение обръщайте от другата. Ползвайте широка шпатула за обръщането и изваждането на готовите плочки паниран кашкавал.

За следваща партида печене сложете още една лъжица мазнинка в тигана, само колкото да е намазнена леко повърхността му.

Поднесете топло това мезе, за да е разтегливо и меко отвътре докато го хапвате.

Добър апетит! Панираният кашкавал на тефлонов тиган е чуден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: