Начин на приготвяне
Това е любимият ни паниран кашкавал, приготвян често във всеки дом. Разликата тук е, че го правим на тефлонов тиган, който е с незалепващо покритие и ще ни позволи да използваме съвсем малко мазнина. С това нашето традиционно мезенце ще се превърне в по-здравословно и не съвсем пържено, а по-скоро печено.
Кашкавалът задължително извадете от хладилника 20-30 минути преди да го приготвите, за да е със стайна температура.
Разбийте яйцата със щипка сол и в отделна чиния си пригответе брашно за овалване.
Загрейте тефлонов тиган на умерен огън и намезнете дъното му с една лъжица олио, а може и зехтин.
Нарежете кашкавала на плочки с големина предпочитана от вас.
Процедирайте както обикновено при паниране, овалвайки всяко парче първо в яйце, после брашно и пак в яйце.
Слагайте в тигана, за да се запече от едната страна до златисто и внимателно с бързо движение обръщайте от другата. Ползвайте широка шпатула за обръщането и изваждането на готовите плочки паниран кашкавал.
За следваща партида печене сложете още една лъжица мазнинка в тигана, само колкото да е намазнена леко повърхността му.
Поднесете топло това мезе, за да е разтегливо и меко отвътре докато го хапвате.
Добър апетит! Панираният кашкавал на тефлонов тиган е чуден.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за паниран кашкавал или класическия кашкавал пане.