Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнена питка»Пълнена питка Рататуй

Пълнена питка Рататуй

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Пълнена питка Рататуй
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Харесвате питки, обожавате Рататуй - ето ви перфектната комбинация от двете"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 400 г
  • мая - 8 г от кубче
  • вода - 250 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1/2 от ч.л.
  • зехтин - 50 мл
  • за зеленчуковата плънка
  • лук - 1 бр. малка глава
  • тиквички - 1 бр. малка
  • патладжани - 1 бр. малък
  • домати - 3 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • картофи - 1 бр.
  • розмарин - шипка нарязан пресен
  • сол
  • зехтин
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята и захарта в топлата вода. Пресейте брашното в купа. Излейте водата, добавете зехтина и солта и замесете меко тесто. Сложете го в набрашнена купа, намажете със зехтин и покрийте купата с парче найлон и навлажнена кърпа. Оставете на топло, докато тестото удвои обема си.

Докато това става, пригответе плънката. Загрейте кафяна чашка зехтин в голям и удобен тиган. Нарежете зеленчуците на еднакви по големина парчета. Запържете лука за 3 мин, сложете патладжана и запържете и него за 3 мин, следва картофа - отново 3 мин пържене, идва ред на чушката и тиквичката - тях сложете заедно и запържете отново 3 мин.

Накрая добавете доматите. Овкусете със сол, щипка черен пипер и ситно нарязан пресен розмарин. Налейте чашка топла вода и задушете, докато зеленчуците останат на мазнина.

Поредността и времето за пържене на зеленчуците е много важна, ако искате да станат хем сготвени, хем леко хрупкави. Оставете плънката да се охлади.

Втасалото тесто разделете на две парчета, едното от които по-малко. По голямото разточете на хартия за печене и прехвърлете в тава като краищата оставете да прехвърлят леко борда.

Изсипете плънката и подравнете питката. Разточете по-малкото парче тесто, покрийте зеленчуците и подгънете краищата на тестото навътре, като ги надиплите. Поръсете с малко едра морска сол.

Оставете за 15 мин да си почине тестото. Изпечете пълнената питка на 190 г в предварително загрята фурна до приятен загар на пълнената питка Рататуй.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: