Начин на приготвяне
Активирайте маята в малко топло мляко, захарта и малко брашно. Пресейте брашното и от всички продукти замесете хубаво гладко тесто.
Намажете с олио и покрийте с фолио да втасва. След като е готово тестото го разделете на две еднакви части и една малка топка за декорацията на листата.
Едната част разточете на обла дебела кора, голяма колкото тавата. Покрийте с хартия за печене и поставете облата кора.
Нарежете шунката на кръгчета и настържете кашкавала. Поръсете обилно с кашкавал, подредете шунката и топеното сирене.
От другата част тесто също разточете обла кора колкото тавата и нарежете на ленти на четири места, от снимките ще придобиете представа. Оплетете лентичките, като започнете отвън навътре.
От малкото топче тесто оформете листенца, като ги изрязвате с остър нож. Оставете питката да втаса след което намажете с жълтък и печете в загрята фурна на 160 градуса.