Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Йоркширски пудинг

Йоркширски пудинг

ЙоанаЙоана
Новак
28120
Йоркширски пудинг6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Ще направите ли малко място на масата си за този английски джентълмен"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 броя, средни по размер
  • прясно мляко
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйца, брашно и прясно мляко трябва да са равно количество. За да прецените най-точно, чукнете яйцата без да ги разбърквате в мерителен съд и премерете същото количество брашно и мляко.

Разбъркайте до хомогенна смес трите съставки. Намазнете форма за мъфини и сложете в загряна фурна на 220 градуса да се нагорещи много.

Разпределете сместа в гнездата до средата им. Пекат се около 20-25 минути - до златисто-кафяв цвят, без да отваряте фурната. Йоркширския пудинг трябва да бухне по краищата, но средата да остане вдлъбната.

Традиционно в Англия го поднасят като гарнитура към меса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
58
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Пише равни части . Научете се да четете! Хората са си го написали.
03.12.2023 19:01
1
Анонимен
Анонимен
Само да попитам- как точно ви се получи, щото не виждам мерки на продуктите, само бр за яйцата. Вие медиуми ли сте? Или просто някой близък ви пише похвали?
09.07.2022 13:29
1
Елена Стефанова Йорданова
Елена Стефанова Йорданова
Много вкусно се получи:)Една част ги хапнахме с пудра захар,а останалите напълних със смес от маскарпоне и сладко:)
18.03.2018 17:48
Благовеста Пенчева
Благовеста Пенчева
Абсолютно точно. Браво
15.08.2013 18:18
2