Мусака за начинаещи

08/07/2019
"Дори и новак може да приготви разкошна мусака, когато под ръка има толкова подробна и изпитана рецепта като тази "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо998
  • Преглеждания за месеца998
  • Преглеждания за седмицата71
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете моркова и лука и ги нарежете на ситно.

Сложете ги в тавата за печене, загрейте фурната и задушете зеленчуците до омекване.

Прибавете картофите, предварително обелени, измити и нарязани на малки кубчета.

Задушете и тях, докато променят цвета си.

Размийте каймата с около 1 ч.ч. хладка вода.

Добавете каймата към картофите, овкусете със сол, универсална подправка и чубрица ронена.

Долейте топла вода до покриването на картофите.

Запечете мусаката до извиране на течността, омекване на картофите и кафеникаво-златист загар.

Разбийте яйцата, прибавете киселото мляко и брашното и содата.

Разбъркайте и полейте мусаката със заливката.

Доопечете до готовност на заливката - трябва да се получи златиста коричка.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#234774
лесно и вкусно
1
0