Начин на приготвяне
Пригответе тестото за блата, като смесите яйцата, захарта, водата, ванилията и брашно, колкото поеме, изсипете го в тава с диаметър 26 см и го изпечете.
След като го извадите от фурната, докато е още топъл, го сложете върху отвора на купа и с лъжица го поливайте с компота от външната страна към центъра.
Може да си помогнете, като го избутате с ръце, така че накрая да потъне в купата.
Разбъркайте захарта с какаото, прибавете водата и маслото и загрейте сместа, за да се стопят захарта и маслото, след което добавете начуканите бисквити, смлените орехови ядки и мармалада.
Облепете блата с кайсиите от компота, изсипете вътре бисквитената плънка и поставете купата за няколко часа в хладилника, за да се стегне тортата.
Охладената кайсиевата торта обърнете върху подходяща чиния, поръсете я със сметаната и шоколадовите пръчици и я украсете с кръгчета банан.