Ябълкова шарлота с млечен крем

30/08/2019
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо212
  • Преглеждания за месеца155
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на намазана с масло кръгла форма за торта наредете половината натрошени бисквити и ги поръсете с ром и вода.

Сипете върху тях обелените, нарязани на парченца и сварени със захарта на каша ябълки.

Завършете с ред от останалите бисквити и оставете готовия ябълков сладкиш на хладно за 12 часа.

Разбийте захарта с яйцето и жълтъците, сипете млякото и сварете яйчния крем на водна баня, като бъркате постоянно, докато се сгъсти.

Оставете крема да изстине, след което прибавете при непрекъснато бъркане разбитото на гъста пяна масло и накрая сипете кафето.

Извадете шарлотата от формата и я гарнирайте с млечния крем.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар