Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Ябълкова шарлота с млечен крем

Ябълкова шарлота с млечен крем

Ябълкова шарлота с млечен крем2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.

Необходими Продукти

  • ябълки - 1 кг
  • бисквити - 2 пакета маслени
  • ром - 1 капсула
  • захар - 2 ч.ч.
  • За крема
  • прясно мляко - 250 мл
  • кафе - 3 ч.л. сварено
  • яйца - 1 бр.
  • жълтъци - 3 бр.
  • масло - 200 г краве
  • ванилия - 1 прахче
  • захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на намазана с масло кръгла форма за торта наредете половината натрошени бисквити и ги поръсете с ром и вода.

Сипете върху тях обелените, нарязани на парченца и сварени със захарта на каша ябълки.

Завършете с ред от останалите бисквити и оставете готовия ябълков сладкиш на хладно за 12 часа.

Разбийте захарта с яйцето и жълтъците, сипете млякото и сварете яйчния крем на водна баня, като бъркате постоянно, докато се сгъсти.

Оставете крема да изстине, след което прибавете при непрекъснато бъркане разбитото на гъста пяна масло и накрая сипете кафето.

Извадете шарлотата от формата и я гарнирайте с млечния крем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: