Крем супа от грах и кисело мляко

10/07/2019
"Ако искате да погледите корема си с един истински еликсир, ние знаем точната рецепта "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 008
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофа. Сложете го да се вари в подсолена вода и когато е почти готов добавете граха и трите скилидки чесън.

Когато е замразен грахът се приготвя бързо, затова варете 10-15 минути или толкова, колкото ви казва указанието на пакета.

Ако е останала много вода от варенето, отстранете част от нея и заделете, за да регулирате впоследствие гъстотата на супата, ако е необходимо.

Изсискайте сока от лимон при зеленчуците и оставете да изстинат.

Сложете четвъртата скилидка чесън, киселото мляко, зехтина, сол и подправките и пасирайте до гладък, не много гъст крем. Може да си добавите още лимонов сок или подправка, която искате да преобладава.

В случай, че не сте успели да пасирате до съвършена гладкост и са останали люспички от граха, прецедете през фина цедка и ще се справите с този проблем.

Така би било и по-добре за храносмилането, защото люспите от бобовите растения са трудносмилаеми.

Охладете супата и поднесете като предястие в топлите летни дни, поръсена с ароматен зехтин екстра върджин и още сушен копър.

Добър апетит!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар