Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Крем супа от грах и кисело мляко

Крем супа от грах и кисело мляко

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Крем супа от грах и кисело мляко
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ако искате да погледите корема си с един истински еликсир, ние знаем точната рецепта"

Необходими Продукти

  • грах - 300 г замразен
  • картофи - 1 бр. голям/среден
  • чесън - 4 скилидки
  • кисело мляко - 600 г цедено или гъсто пълномаслено
  • лимони - 1/2 бр.
  • копър - 1 с.л. сушен + за поръсване
  • черен пипер - 2 щипки, млян
  • зехтин - 3 с.л. + за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофа. Сложете го да се вари в подсолена вода и когато е почти готов добавете граха и трите скилидки чесън.

Когато е замразен грахът се приготвя бързо, затова варете 10-15 минути или толкова, колкото ви казва указанието на пакета.

Ако е останала много вода от варенето, отстранете част от нея и заделете, за да регулирате впоследствие гъстотата на супата, ако е необходимо.

Изсискайте сока от лимон при зеленчуците и оставете да изстинат.

Сложете четвъртата скилидка чесън, киселото мляко, зехтина, сол и подправките и пасирайте до гладък, не много гъст крем. Може да си добавите още лимонов сок или подправка, която искате да преобладава.

В случай, че не сте успели да пасирате до съвършена гладкост и са останали люспички от граха, прецедете през фина цедка и ще се справите с този проблем.

Така би било и по-добре за храносмилането, защото люспите от бобовите растения са трудносмилаеми.

Охладете супата и поднесете като предястие в топлите летни дни, поръсена с ароматен зехтин екстра върджин и още сушен копър.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: