Начин на приготвяне
Много сполучлива рецепта, а с царевично брашно стана трепач.
Измити тиквички се рендосват на едро ренде, поръсваме с малко сол. В купа се разбиват яйцата с вилица.
Прибавя се натрошено сирене, половината настърган кашкавал, олио, нарязан ситно копър, листа босилек, сол и черен пипер. С ръце се отцеждат тиквичките, но не много, и сипваме в яйчената смес.
Прибавяме 3 с.л. царевично брашно и малка лъжичка бакпулвер. Разбърква се на гъста смес.
В тава 24 см , върху хартия за печене сипваме сместа и печем в загрята фурна на 180 градуса около 25 минути.
Изважда се поръсваме с останалия кашкавал и връщаме във фурната докато се зачерви.
Изважда се зеленчуковото суфле, леко се охлажда и може да се нареже и сервира.
Коментари