Начин на приготвяне
Измийте, обелете и настържете тиквичките на едро ренде. Посолете с малко сол и ги оставете в гевгир за 30-40 минути.
Нарежете копъра и чесъна на ситно.
От кашкавала отделете 50 грама, а останалия настържете на едро.
След това изстискайте добре тиквичките. Заделете от тиквичките 2 с.л. Към останалите прибавете яйцата, брашното, копъра, настъргания кашкавал и зехтина. Добавете малко сол и разбъркайте добре, за да се смесят продуктите.
Към каймата прибавете заделените тиквички, сол и черен пипер на вкус. Може да добавите и подправки по ваш вкус. Оформете малки кюфтенца, в центъра на които сложете по парче кашкавал.
От сместа с тиквичките оформете гнезда и ги поставете в тава, застлана с хартия за печене. Отгоре сложете по едно кюфте.
Печете в загрята фурна на 180 градуса за 30-40 минути до готовност.
Добър апетит!