Начин на приготвяне
Обелвате и настъргвате тиквичките. Поръсвате със сол и оставяте да престоят известно време. Изстисквате ги от водата много добре.
През времето, в което чакате тиквичките, сложете каймата да се изпържи, като я разчупите на ситно с вилица.
След като и тя е готово, прибавете 3 яйца в каймата, овкусете я с кимиона, черния пипер и шарената сол. Прибавете и сиренето към нея, като го начупите на ситно.
Останалите 3 яйца сложете в тиквичките, както и малко пълнозърнесто или обикновено брашно. Оформете ги във формата на гнезда с дупка по средата. Запълнете я с каймата и настържете кашкавала отгоре.
Сложете хартия за печене под тях и запечете гнездата от тиквички с кайма и яйца във фурната до готовност.