Начин на приготвяне
Каймата омесваме с подправки според вкуса ни. В случая аз я омесих спресен лук, галета, яйце, чубрица, черен, червен пипер и сол.
Правим големи топки и поставяме във тава, намазана с олио. С намазнена или мокра с вода чаша правим дупка по средата и с пръсти дооформяме гнездото.
Тиквичката я нарязваме на дребни кубчета и запържваме в тиган с малко олио и лук. В гнездата слагаме малко от тиквичките, копър, черен пипер и сол.
Слагаме да се пекат, когато са позапечени, вадим и чукаме по едно яйце и слагаме по 2 парченца домат.
Връщаме в печката съвсем за кратко защото не желаем яйцата да са съвсем сухи.
Гарнираме с домат, лук и магданоз.
Коментари