Начин на приготвяне
Първо измих хубаво тиквичките, след това отделих дръжките, разрязах тиквичките на две равни части и издълбах вътрешността с лъжица.
Каймата я запържих с лука и морковите, които настъргах предварително. Към тях добавих червения пипер, солта, доматеното пюре и доматения сок. Оставих за 2-3 минути да покъкри.
Наредих пълнените тиквички в намазнена тава, напълних тиквичките с плънката, налях малко вода в тавата и ги изпекох в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути или до готовност.
Първоначално на малко по-силни градуси, след това ги намалих, за да не останат тиквичките сурови.
Преди да ги извадя финално, настъргах кашкавал и доизпекох класически пълнени тиквички с кайма за 5 минути.
Източник: Vanya Afuzova от Кулинарна мрежа