Тарталети с крем и горски плодове

Ася ЗаевскаАся ЗаевскаПомощник Готвач19721449
11/07/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции18
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо314
  • Преглеждания за месеца313
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа пудрата захар, яйцето, киселото мляко и лимонената захар. Добавете омекналото масло и започнете да прибавяте на порции брашното. Постепенно замесете меко тесто. От него оформете 18-20 топчици и разстелете внимателно всяка от тях във формичка за тарталети. Не е необходимо да намазнявате формичките.

Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15 мин.

Извадете тарталетите от формичките и ги оставете настрани да се охладят.

През това време пригответе крема. Смесете в подходящ съд царевичното нишесте, захарта, ванилията и студеното прясно мляко. Разбърквайте до получаване на еднородна смес и сложете на котлона на среден огън, като не спирате да бъркате, докато сместа се сгъсти. Щом това стане снемете от огъня и оставете да се охлади.

Разбийте сметаната и пудрата захар и добавете на части при непрекъснато разбиване с миксер, вече изстиналия крем.

Сложете на котлона водата и кафявата захар и ги оставете да заврят. Потопете за 2-3 секунди всяка тарталета в така получения сироп.

Подредете тарталетите в подходяща чиния и сложете по 1 с.л. от крема във всяка. Декорирайте с плодчета.

Може да се консумират веднага или да се съхранят в хладилник.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар