Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Тарталети»Тарталети с крем и горски плодове

Тарталети с крем и горски плодове

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Тарталети с крем и горски плодове4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
18
"Гарантирана наслада с всяка хапка - ето това ви обещаваме ние"

Необходими Продукти

  • брашно - 220 г
  • пудра захар - 4 с.л.
  • лимонена захар - 1 пакетче
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • масло - 70 г
  • за крема
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 3 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • царевично нишесте - 2 с.л.
  • сметана - 100 мл.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • за потапяне
  • вода - 1 ч.ч.
  • кафява захар - 3 с.л.
  • за украса
  • малинки
  • боровинки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа пудрата захар, яйцето, киселото мляко и лимонената захар. Добавете омекналото масло и започнете да прибавяте на порции брашното. Постепенно замесете меко тесто. От него оформете 18-20 топчици и разстелете внимателно всяка от тях във формичка за тарталети. Не е необходимо да намазнявате формичките.

Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15 мин.

Извадете тарталетите от формичките и ги оставете настрани да се охладят.

През това време пригответе крема. Смесете в подходящ съд царевичното нишесте, захарта, ванилията и студеното прясно мляко. Разбърквайте до получаване на еднородна смес и сложете на котлона на среден огън, като не спирате да бъркате, докато сместа се сгъсти. Щом това стане снемете от огъня и оставете да се охлади.

Разбийте сметаната и пудрата захар и добавете на части при непрекъснато разбиване с миксер, вече изстиналия крем.

Сложете на котлона водата и кафявата захар и ги оставете да заврят. Потопете за 2-3 секунди всяка тарталета в така получения сироп.

Подредете тарталетите в подходяща чиния и сложете по 1 с.л. от крема във всяка. Декорирайте с плодчета.

Може да се консумират веднага или да се съхранят в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: