Полента с печурки

12/07/2019
"Не ви трябват десетки съставки, за да приготвите вкусно ястие - вижте, че и с малко става "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо109
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте на слаб огън маслото (20 г) със зехтина (1 с.л.). В тях сложете скилидките чесън, нарязани на филийки.

Когато чесънът пусне аромата си сложете гъбите, също нарязани на филийки и предварително почистени.

Гответе докато се редуцира сосчето, което изпускат гъбите и те станат крехки и меки.

Посолете, поправете с черен пипер и розмарин и дръпнете от огъня.

В тенджерка загрейте смесените мляко и гъбен бульон. Когато достигнат точка на кипене сипете царевичния грис - полента. Намалете огъня и варете при непрестанно бъркане докато се сгъсти и стане на кашичка. Тогава сложете сол, маслото (20 г) и лимоновия сок.

Бъркайте още минута-две и разсипете в две плата за сервиране. Отгоре разпределете гъбите у поднесете.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар