Начин на приготвяне
Настържете тиквичката на едро ренде, без да я белите. Посолете, разбъркайте и оставете в голяма цедка, за да се отцежда от течността, докато дойде ред да бъде използвана.
Накъсайте броколите на розички, като само техният грамаж /без кочана/ трябва да е 300 г.
Сварете за 10 минути, без да преварявате, отцедете и оставете да изстинат.
Пуснете бадемите в бендер, за да се смелят на ситно.
Добавете изстиналите броколи, бирената мая, овесените ядки, сол, соевото брашно, разтворено във водата и черния пипер. Пуснете на средна мощност за няколко секунди уреда.
Към сместа накрая добавете тиквичките и разбъркайте. Много е важно те да са добре отцедени, за да не става прекалено рядко.
Оформете зеленчуковите кюфтенца с навлажнени ръце и ги изпържете до приятен загар в сгорещеното олио.
Поднесете кюфтенцата с броколи с любим сос или свежа салата.
Тези сполучливи кюфтета от броколи и тиквички са много интересни, защото на пръв поглед изглеждат като месни, но в действителност са абсолютно веган.
Добър апетит!