Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с шоколадови пръчици

Кекс с шоколадови пръчици

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Кекс с шоколадови пръчици
Снимка: Мария Симова
1 / 2
13/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Щом е поръсен с шоколадови пръчици, значи ни е любим"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • ванилова захар - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 0. 5 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • шоколадови пръчици - 40 г
  • медена глазура
  • мед - 2 с.л.
  • вода - 2 с.л.
  • орехи - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар на пухкав крем. Прибавете олиото на тънка струя към тях и добавете киселото мляко, разбъркайте. Отделно пресейте брашното и прибавете бакпулвера, разбъркайте.

Прибавете сместа поетапно, бъркайки с шпатула, прибавете шоколадовите пръчици и разбъркайте до еднородна смес.

Намажете кексова форма с малко олио и поръсете с брашно, сипете сместа в нея.

Поставете формата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете до готовност, като проверявате с дървена клечка.

Извадете готовия кекс от фурната и оставете за 10 минути да се поохлади. Обърнете кекса върху подходяща чиния и оставете да се охлади.

Направете глазурата, като разтворите меда във водата, намажете кекса от всички стани с нея и веднага поръсете със счукани орехи. Пухкав, ароматен и сочен кекс с шоколадови пръчици!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: