Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар на пухкав крем. Прибавете олиото на тънка струя към тях и добавете киселото мляко, разбъркайте. Отделно пресейте брашното и прибавете бакпулвера, разбъркайте.
Прибавете сместа поетапно, бъркайки с шпатула, прибавете шоколадовите пръчици и разбъркайте до еднородна смес.
Намажете кексова форма с малко олио и поръсете с брашно, сипете сместа в нея.
Поставете формата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете до готовност, като проверявате с дървена клечка.
Извадете готовия кекс от фурната и оставете за 10 минути да се поохлади. Обърнете кекса върху подходяща чиния и оставете да се охлади.
Направете глазурата, като разтворите меда във водата, намажете кекса от всички стани с нея и веднага поръсете със счукани орехи. Пухкав, ароматен и сочен кекс с шоколадови пръчици!