Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Шоколадов сладкиш с шоколадови пръчици

Шоколадов сладкиш с шоколадови пръчици

Шоколадов сладкиш с шоколадови пръчици
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"От утре няма да ядем повече шоколадови сладкиши Че той и без това свърши"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • какао - 3 с.л.
  • сода за хляб - 1 к. л.
  • шоколадови пръчици - 1 пакет
  • течен шоколад - 2 с.л.
  • Глазура
  • масло - 40 г
  • какао - 3 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбива се с миксер яйца със захар. Добавяме олиото, киселото мляко с разбита в него сода да шупне, какаото и течния шоколад.

Накрая прибавяме брашното с бакпулвера. Разбърква се с вилица на еднородна кексова смес. В намазана с олио тавичка или върху хартия за печене сипваме тестото и заравняваме отгоре.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност, после се изважда и охлажда. Приготвя се глазурата. В съд на котлона загряваме прясното мляко със захарта.

Добавяме какаото и маслото. Щом се обединят и захарта се разтопи е готово. Заливаме сладкиша с глазурата и поръсваме с шоколадови пръчици. Вкусно за кафето!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: