Италиански кейк с кайсии и филирани бадеми

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
995
8k
3k
3k
1
13/07/2019
"Защото италианците просто го правят по-добре ... за сладкишите говорим "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо662
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • брашно - 250 г тип 00
  • гръцко кисело мляко - 250 г
  • кайсии - около 6 - 7 бр., в зависимост от големината им
  • зехтин - 100 мл
  • яйца - 3 бр. L
  • захар - 180 г
  • бакпулвер - 8 г
  • есенция - 1 капка бадемова
  • бадеми - филирани за поръска
  • кафява захар - за поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса;

Кейкова форма покрита с хартия за печене 26/13 см.

В купа се счупват яйцата, добавя се захарта и бадемовата есенция. Есенцията бадем, която ползвам, е изключително силна на аромат, затова добавям само 1 капка.

Разбива се с миксер за около 4-5 минути, докато сместа стане лека, пухкава и светла.

Добавя се киселото мляко, разбива се на ниски обороти, следва зехтинът и се разбива за още 1-2 мин., докато се приеме.

Накрая се прибавя брашното с бакпулвера и отново се разбива, докато се приеме. След като сместа е напълно гладка се прибавят нарязани на едри кубчета около 4-5 кайсии и хубаво се разбърква с шпатула, за да се разпределят правилно. Готовата смес се изсипва в кейковата форма, заглажда се.

Останалите кайсии, те са около 2 бр., се разполовяват и всяка половинка се нарязва на средно тънки резени. Подреждат се в средата на кейка. Посипват се с кафява захар. Отстрани се посипва обилно филиран бадем.

Пече се на 180 градуса за около 45-50 мин.

Охлажда се в самата форма за около 15 мин. и след това се охлажда напълно върху решетка.

Източник: Fatto in casa da Benedetta

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар