Начин на приготвяне
Намажете с масло форма за печене с отделяща се стена и затоплете фурната на 180 градуса.
След това разтопете на водна баня шоколада и маслото. Разбийте жълтъците и захарта до побеляване.
В отделна купа разбийте белтъците на твърдост като за целувки.
Добавете шоколадовата смес при жълтъците и захарта, смесете добре. Веднага добавете бадемите и омесете пак.
Внимателно добавяйте белтъците лъжица по лъжица, като работите с метална лъжица.
Сипете сместа в намазнената форма. Печете на средното ниво на фурната за 30 минути.
След изваждането италианският сладкиш се оставя да почине поне 10 минути, преди да се отвори формичката.
Италианският кейк с бадеми и шоколад се сервира по желание с бита сметана и ликьор Амарето.
Източник: Mira Rumenova от Кулинарна мрежа