Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Тарта с праскови и сметанов крем

Тарта с праскови и сметанов крем

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Как знаем, че мечтите се сбъдват - знаем, защото в хладилника ни чака този великолепен десерт"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 250 г
  • захар - 100 г
  • масло - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • лимони - настъргана кора
  • за крема
  • течна сметана - 200 мл
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 50 г
  • ванилия - 1 бр.
  • мента - 1 клонка
  • и още
  • праскови - 3
  • пудра захар
  • мента - листа прясна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете пресятото с щипка сол и една ч.л. бакпулвер брашно. Добавете яйцето, захарта и студеното краве масло нарязано на парчета.

Ароматизирайте с настъргана лимонова кора. Измесете до получаване на меко маслено тесто. Загънете го в парче найлон и приберете в хладилник за един час.

Докато тестото се охлади направете крема. Излейте сметаната в тенджерка, сложете клонка прясна мента и загрейте без да кипвате. Отстранете от огъня извадете ментата и охладете сметаната.

Разбийте за кратко с телена бъркалка двете яйца и захарта. Ароматизирайте с ванилията.

Излейте разбитите яйца при сметаната и разбъркайте добре. На парче хартия за печене разточете тестото.

Прехвърлете го в тавичка с размери 18х28 и оформете висок борд. Може да ползвате и кръгла тава с с размер 22 см. Надупчете дъното и наредете на фантазия нарязаните на резени праскови.

Излейте сметановия крем. Не се притеснявайте, че е течен. При печенето се сгъстява.

Изпечете тарта на 180 градуса в предварително загрята статична фурна за около 50 мин.

Готовия сладкиш поръсете с пудра захар и уктасете с листа прясна мента. Изчакайте да се охлади преди да нарежете тартата с праскови и сметанов крем!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: