Пълнозърнести хлебчета със суроватка

13/07/2019
"Не е достатъчно просто да умесите хлебчета - те трябва да са и вкусни, и полезни "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо770
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват трите вида брашно, сол и бакпулверът. Гасим сода за хляб в ябълков оцет да шупне и сипваме в средата на брашното.

Добавя се яйцето, мед, олио, суроватката и 1 с.л. чубрица.

Разбърква се като топка тесто, после се доомесва леко и оставяме за 20 -30 минути да си почине.

Разделям тестото на топки с големина на ябълка и нареждам върху хартия за печене в кръгла тава.

С нож се правят разрези и поръсваме всяко хлебче с щипка пълнозърнесто брашно.

Печем в загрята фурна на 180 градуса около 30 -35 минути до златисто. Проба с дървено шишче да излезе сухо.

Сервираме топли или студени, много са вкусни по всяко време. Добър апетит!

Цветен кухненски нож за хляб и тестени изделия
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Цветен кухненски нож за хляб и тестени изделия
4.22 лв.
Виж ››

За хляба и тестените изделия ви трябва специален нож, препоръчваме ви този цветен кухненски нож, който ще улесни живота ви.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Marina
Marina
30.03.2020 15:22
Хлебчетата станаха чудесни! Прекрасна рецепта. Аз си позволих да пропусна чубрицата и ги поръсих със сусам и семки.
0
0