Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Ванилов чийзкейк със сладко от смокини и орехи

Ванилов чийзкейк със сладко от смокини и орехи

ПламенПламен
Новак
35249
Ванилов чийзкейк със сладко от смокини и орехи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"Божествен десерт, приготвен от ангелите в Рая"

Необходими Продукти

  • орехи - 30 - 40 г запечени и нарязани
  • масло - 1 пакетче краве
  • бисквити - 2 пакетчета чаени
  • крема сирене - 2 пакетчета
  • сметана - 400 г заквасена
  • пудинг - 1 пакетче без варене д - р. Йоткер
  • прясно мляко - 250 мл
  • ванилова захар - 1 пакетче (д - р Йоткер)
  • сладко - 1 бурканче от смокини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола разтопете на бавен огън маслото и прибавете предварително натрошените бисквити. Бъркайте непрекъснато около 2-3 минути, за да се смесят добре.

В подвижна форма за печене изсипете бисквитената основа - притискайте и заравнете добре. След това сложете основата в хладилник да изстине напълно – поне 30 минути.

Разбийте крем Ванилия (д-р. Йоткер) с 250 мл прясно мляко (нужен ви е гъст крем, затова млякото е по-малко). Разбийте с миксер за кратко крема сиренето и сметаната, прибавете ванилия.

Към сиренето и сметаната прибавяйте на части ваниловия крем, като разбърквате с шпатула или дървена лъжица. Готовият крем охладете за около 20 минути в камерата на хладилник.

Сглобете чийзкейка като върху бисквитения блат (без да го изваждате от формата) изсипете и заравнете крема. Приберете в хладилник най малко за 5-6 часа, а най добре е да го сервирате на следващия ден.

Непосредствено преди сервиране залейте чийзкейка със сладко от смокини (нарязани на дребно) и поръсете със запечени орехи.

Бележки:

Вкусът е леко солен, кремообразен, неусетно преминаващ в сладък, с аромат на зрели смокини, ванилия и печени орехи. Десертът е много ефирен и стилен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

mishel
mishel
адаптирано от тук
23.06.2013 23:53
2
2