Моят сполучлив турски сладкиш

14/07/2019
"Прибавете към колекцията с любими рецепти и тази - изпитана и винаги с отличен резултат "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 998
  • Преглеждания за месеца354
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 150 г
  • брашно - 140 г
  • вода - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • мус крем
  • кисело мляко - 4 с.л. с връх
  • течна сметана - 100 г
  • пудра захар - 1 с.л.
  • жълта боя - за сладкиши, на върха на ножа
  • сиропиране
  • захарен сироп - 15 с.л. вода и захар
  • поръсване
  • орехи - или шамфъстък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта и една лъжица вода. Разбива се поне 5 минути с миксер докато побелее сместа. Добавя се брашното, пресято с бакпулвера и ванилията, разбърква се на кексова смес.

Сипва се върху хартия за печене в малко тавичка 22 -24 см. Печем блат до суха клечка в загрята на 180 градуса фурна. Изважда се върху решетка да се охлади.

Приготвя се мус кремът, като се смесва сладкарска сметана и пудра захар. Киселото мляко прибавях лъжица по лъжица и разбивах с миксера да се получи кремът. За оцветяване ползвах боя на прах, която разтворих в лъжица кисело мляко и прибавих в крема.

Охладеният сладкиш се сиропира със захарен сироп, сварен за 4-5 минути.

С пош се шприцоват розички и поръсваме по края със смлени орехи. Охладете и хапнете. Може да се сиропира с повече сироп, но на мен така ми харесва. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар