Моите сполучливи бухнали еклери

15/07/2019
"Не знаем колко е световния рекорд за изяждане на еклери, но със сигурност сме на път да го подобрим "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 154
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • брашно - 120 г.
  • яйца - 3 бр. (50 - 60 г всяко)
  • масло - 80 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • пълнеж - бита сметана, крем Пастичера, крем Пудинг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте млякото с маслото на тих до умерен огън. Когато маслото се е разтопило напълно и течността се кани да заври, сипете наведнъж брашното, солта и захарта и бъркайте.

Намалете с една-две степени огъня и не спирайте да бъркате, докато тестото започне да се отделя от стените на съда.

Дръпнете от огъня и оставете тестото леко да изстине- не повече от 10 минути.

Добавете яйцата едно по едно при непрестанно разбиване с миксер. Докато не се усвои едно яйце, не слагайте следващото.

Полученото лепкаво парено тесто прехвърлете в пош с назъбен от едната страна накрайник и върху хартия за печене шприцовайте на разстояние едно от друго продълговати или по-тумбести еклери.

Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-25 минути или до златист загар.

След като еклерите са готови изключете фурната и оставете вратичката открехната още 10 минути.

Когато бухналите еклери изстинат напълно ги срежете напречно и напълнете с бита сметана, крем по избор или дори солен пълнеж според въображението си.

Добър апетит!

Иноксово овално плато 50см.
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Иноксово овално плато 50см.
15.99 лв.
Виж ››

Добрата домакиня винаги има овално плато под ръка, защото обикновено нейният дом винаги очаква гости. Нека всички се възхитят на вашите разядки, сладки или основни ястия. Овалното плато ще ви помогне да се сдобиете с образцова трапеза и да си спечелите заслужени комплименти.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар