Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Бухнали еклери във форми за мъфини

Бухнали еклери във форми за мъфини

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1752k9788545
Бухнали еклери във форми за мъфини
Снимка: Evgenia
1 / 2
07/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Много вкусни и леки за хапване бухнали еклери във форми за мъфини. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • брашно - 180 г
  • краве масло - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • кафява захар - 3 с.л.
  • сол - щипка
  • pудра захар
  • вода - 250 мл
  • За крема
  • нишесте - 1/2 пакет ванилия
  • кафява захар - 4 с.л.
  • прясно мляко - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първи опит за пухкави еклери и беше доста вълнуващо.

Слагат се в тенджера водата, маслото и 3-те с.л. захар, като се оставят върху котлона в тенджера да заврат.

Разбърква се, степента на котлона се намалява и се добавя чрез непрекъснато бъркане брашното.

Бърка се, докато започне да се отлепя тестото от стените на тенджерата.

Прехвърля се тестото в купа и се добавят яйцата при хубаво разбъркване до абсорбирането им в тестото.

Нишестето се разтваря в 50 мл вода.

Млякото се слага в съд на котлона, добавя се захарта и при непрекъснато бъркане се добавя нишестето. Бърка се до получаване на крем.

Във форми от мъфини слагаме по 1 с.л. тесто (според формата), като предварително сме намазали формите с олио.

Еклерите се пекат в предварително загрята фурна до 170 °C.

След като се изпекат, се оставят да изстинат във фурната на отворена врата, за да не спаднат; готовият крем за еклери също.

Когато поизстинат, еклерите се пълнят с крема (ползвах шприц).

Накрая ги поръсваме с пудра захар.

Много вкусни и леки за хапване бухнали еклери във форми за мъфини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: