Начин на приготвяне
Първи опит за пухкави еклери и беше доста вълнуващо.
Слагат се в тенджера водата, маслото и 3-те с.л. захар, като се оставят върху котлона в тенджера да заврат.
Разбърква се, степента на котлона се намалява и се добавя чрез непрекъснато бъркане брашното.
Бърка се, докато започне да се отлепя тестото от стените на тенджерата.
Прехвърля се тестото в купа и се добавят яйцата при хубаво разбъркване до абсорбирането им в тестото.
Нишестето се разтваря в 50 мл вода.
Млякото се слага в съд на котлона, добавя се захарта и при непрекъснато бъркане се добавя нишестето. Бърка се до получаване на крем.
Във форми от мъфини слагаме по 1 с.л. тесто (според формата), като предварително сме намазали формите с олио.
Еклерите се пекат в предварително загрята фурна до 170 °C.
След като се изпекат, се оставят да изстинат във фурната на отворена врата, за да не спаднат; готовият крем за еклери също.
Когато поизстинат, еклерите се пълнят с крема (ползвах шприц).
Накрая ги поръсваме с пудра захар.
Много вкусни и леки за хапване бухнали еклери във форми за мъфини.