Начин на приготвяне
Разбивам хубаво яйцата със захарта и ги прибавям към смесените /пресяти/ сухи съставки, разбърквам и прибавям мазнината, кафето и млякото. Бъркам до получаване на хомогенна смес.
Разделям на 3 равни части и пека във формички /диаметър 22 см/, покрити с хартия за печене в предварително загрята фурна на 180 градуса до суха клечка. Сместа може да се изпече на 1 блат, който след това се разрязва на 3части.
Докато блатовете се пекат, пристъпвам към приготвянето на крема.
Разбивам с миксер на твърд сняг течната сметана. Отделно разбивам на ръка заквасената, смесвам ги и прибавям шоколада и ванилията.
Блатовете са много сочни и не е необходимо сиропиране.
Много обичаме плодове, затова освен за декорация на тортата с ягоди, нар и манго, между блатовете сложих череши /разполовени/ и ягоди.
За декорацията оцветих с какао част от крема, а за капака на кошницата използвах полукръг от подложка, покрита с фолио за торта.
Източник: Krasimira Petrova от Българските ястия и рецепти