Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Кошница Червено кадифе с плодове

Кошница Червено кадифе с плодове

Krasimira PetrovaKrasimira Petrova
Новак
32376
Кошница Червено кадифе с плодове
Снимка: Krasimira Petrova
2 / 4
15/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6
"Щастието не може да се купи с пари, но може някой да ви подари за рождения ден Кошница Червено кадифе с плодове, което си е същото"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 3 бр. размер М
  • захар - 2 ч.ч. /аз слагам по - малко/
  • брашно - 2 ч.ч.
  • масло - 1/2 ч.ч. разтопено
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пак. /10г/
  • какао - 2 суп. л.
  • кафе - 1/2 каф.чаша от машина или разтворимо
  • ванилия
  • червена боя - 1кутийка прахообразна, беше ми свършила гел боята - с нея цветът е по - хубав
  • сол - 1 щипка
  • Крем
  • сметана - 500 мл течна
  • сметана - 400 г заквасена
  • шоколад - 100 г разтопен бял /охладен/
  • ванилия
  • плодове - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивам хубаво яйцата със захарта и ги прибавям към смесените /пресяти/ сухи съставки, разбърквам и прибавям мазнината, кафето и млякото. Бъркам до получаване на хомогенна смес.

Разделям на 3 равни части и пека във формички /диаметър 22 см/, покрити с хартия за печене в предварително загрята фурна на 180 градуса до суха клечка. Сместа може да се изпече на 1 блат, който след това се разрязва на 3части.

Докато блатовете се пекат, пристъпвам към приготвянето на крема.

Разбивам с миксер на твърд сняг течната сметана. Отделно разбивам на ръка заквасената, смесвам ги и прибавям шоколада и ванилията.

Блатовете са много сочни и не е необходимо сиропиране.

Много обичаме плодове, затова освен за декорация на тортата с ягоди, нар и манго, между блатовете сложих череши /разполовени/ и ягоди.

За декорацията оцветих с какао част от крема, а за капака на кошницата използвах полукръг от подложка, покрита с фолио за торта.

Източник: Krasimira Petrova от Българските ястия и рецепти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: